La masa cu boierii

Ii greu.
350064852_33b8ab8b87_o
Greu, in sensul ca, trebuie sa te prostituezi o vreme, pana sa ajungi sa stai la masa cu ei.
Mai intai, te uiti cu jind pe fereastra, si vezi bucatele alese, fructele lucioase, porcul bine rumenit pe masa. Si tie, iti ghioraie stomacul, pentru ca nu ai mancat decat firimituri de la restul taranilor. Ce ti-au aruncat si ei acolo, o coaja de paine tare, pe care sa o inmoi in ceai.
Si te uiti , si jinduiesti la masa bogatilor.
Vrei sa intri pe usa, dar, la poarta , ti se spune frumos si civilizat… trebuie sa indeplinesti anumite conditii. Trebuie sa fi imbracat in costum. Sa ai papion. Slujitorii trebuie sa aiba oareshceva vechime, de cand sunt in slujba ta. Sa aiba diplome, pentru ca stiu sa te slujeasca cu spor, si fara sa cracneasca. Intrarea se face intr-un interval foarte scurt, si tinut secret, deci, de cele mai multe ori cand bati la usa, ori ai venit prea devreme, ori prea tarziu.
Si bogatii, ca sa fie siguri ca vin la ei la masa doar “de-ai lor”, au un fel de parola la intrare. Ceva de genul, “intra doar cei care au baut aseara bere Leffe bruna, si inca nu au fost la toaleta”.
Cam asa stau treburile cu licitatiile la noi in tara.

0 comments:

Post a Comment